Διοργάνωση

Η ίδρυση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου το 1924 πραγματοποιήθηκε με στόχο την προώθηση και την ανάπτυξη των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων των δύο χωρών. Για περισσότερο από 90 χρόνια, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο είναι ο επίσημος φορέας διαμεσολάβησης και σύναψης εμπορικών σχέσεων. Επιπλέον, αποτελεί τον επίσημο αντιπρόσωπο γερμανικών εκθεσιακών οργανισμών για 60 χρόνια και παρέχει νομικές, εμπορικές και οικονομικές υπηρεσίες. Το Επιμελητήριο έχει 870 εγγεγραμμένα μέλη στην Ελλάδα και τη Γερμανία τα οποία εξυπηρετούνται από τα δύο γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 Με την καθιερωμένη οργανωτική της δομή, ακολουθώντας τις συνήθεις επιχειρηματικές και λογιστικές πρακτικές του «δικτύου Γερμανικών Επιμελητηρίων στο εξωτερικό», με 130 γραφεία σε 90 χώρες, το Επιμελητήριο σχεδιάζει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό λογιστικό τμήμα, σύγχρονες δομές επικοινωνίας και τεχνικές οργάνωσης & διοίκησης έργων.

 Το Επιμελητήριο έχει προχωρήσει στη δημιουργία του Οργανισμού Διαιτησίας και Διαμεσολάβησης (ΟΔΔΕΕ), παρέχει το σύστημα διττής εκπαίδευσης καθώς και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των τεχνολογιών της πληροφορίας και της επικοινωνίας μέσω έργων της ΕΕ και B2B πλατφόρμας.

 

To Capital.gr είναι το κορυφαίο οικονομικό/επιχειρηματικό και ένα από τα δημοφιλέστερα και πλέον επιτυχημένα websites στο ελληνικό διαδίκτυο.

Μέσω της έγκριτης δημοσιογραφικής του ομάδας παρέχει άμεση και έγκυρη χρηματοοικονομική πληροφόρηση αλλά και πολιτική ειδησεογραφία. Ειδικότερα, παρέχει Real Time Τιμές Μετοχών, Eιδησεογραφία όλο το 24ωρο, Aναλύσεις, Παρασκήνιο, Χαρτοφυλάκια, Fundamentals, Νέα από τις Διεθνείς Αγορές ενώ περιλαμβάνει ξεχωριστές θεματικές ενότητες για την Υγεία (Capital Health), τη Φορολογία (Capital Tax), το Αυτοκίνητο (Capital Auto) καθώς και φακέλους για το Real Estate και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Στο capital.gr λειτουργεί και η ξεχωριστή υπηρεσία Capital TV όπου φιλοξενούνται παραγωγές βίντεο της δημοσιογραφικής ομάδας του Capital.gr. Το Capital.gr δίνει ιδιαίτερη σημασία στην διαδραστικότητα του ως μέσο αναπτύσσοντας το λεγόμενο social networking με τα capitalblogs και το forum που επιτρέπουν στους χρήστες του site να ανταλλάσσουν μεταξύ τους απόψεις αλλά και να ανεβάζουν δικό τους περιεχόμενο στο site. Το Capital.gr διατηρεί διεθνείς αποκλειστικές συνεργασίες με το δίκτυο Dow Jones Newswires και το Businessweek.

H οικονομική και πολιτική εφημερίδα Κεφάλαιο κυκλοφορεί στα περίπτερα κάθε Σάββατο. Με ένα επιτελείο έγκριτων δημοσιογράφων και στελεχών έχει κερδίσει εδώ και 25 πλέον χρόνια (το 1989 πρωτοκυκλοφόρησε ως περιοδικό) τη μάχη της έγκυρης, αξιόπιστης και συνεπούς ενημέρωσης.

Το Κεφάλαιο αποτελεί την πλέον παρεμβατική οικονομική εφημερίδα, ενώ στόχος του δεν είναι απλώς η ενημέρωση, αλλά να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει τους σκεπτόμενους πολίτες.

Στη θεματολογία του περιλαμβάνονται οικονομικά άρθρα και αναλύσεις, επιχειρηματικά νέα, συνεντεύξεις επιφανών ανθρώπων της πολιτικής, πολιτειακής και επιχειρηματικής ζωής Ελλάδας και του εξωτερικού. Επίσης μέσα από μία σειρά ενθέτων αφιερωμάτων καλύπτει τους καίριους τομείς της Ενέργειας, της Υγείας, των Επενδύσεων, του Real Estate, του Τουρισμού κ.α.

Μαζί με την εφημερίδα κυκλοφορούν επίσης 2 ετήσιες εκδόσεις του περιοδικού, σύμβολο από το χώρο των εκδόσεων διεθνώς, του Forbes. Το περιοδικό έχει περισσότερο από 4.000.000 αναγνώστες παγκοσμίως σε 100 και πλέον χώρες.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial